Preventiva

V okviru preventivnega zobozdravstva vam nudimo preglede zobovja, čiščenje zobnega kamna, zalitje fisur in fluoriranje zob. Celovita preventivna oskrba je ključnega pomena za dolgoročno oralno in splošno zdravje.

Kako pogosto moramo odstranjevati zobni kamen?

Zobni kamen nastane, ko neodstranjene mehke zobne obloge mineralizirajo (otrdijo). Pojavlja se tako na vidnem delu zoba, kot na območju pod dlesnijo, kjer je še posebej pomembno, da je redno odstranjen, saj njegovo kopičenje manjša območje pritrditve zoba na obzobna tkiva in lahko sčasoma povzroči tudi njegov izpad. Zobni kamen na zobeh je mesto, kamor se zaradi njegove hrapave površine še aktivneje nalagajo dodatne obloge.

Zobnega kamna ni možno odstraniti doma z zobno ščetko, saj ima zelo trdo sestavo in ga lahko uspešno odstranimo samo v ordinaciji. Pogostost odstranjevanja zobnega kamna je odvisna od vsakega posameznika. Pri nekaterih ljudeh zadostuje odstranjevanje enkrat letno, pri drugih dvakrat letno, pri nekaterih pa še pogosteje. Pomembno je, da spremljate stanje v ustih in pravočasno reagirate z obiskom pri nas.

Zdrav zob zobozdravstvene storitve

Ali se kamen nabira tudi na keramičnih zobeh?

Na keramičnih zobeh oz. prevlekah se zobni kamen sicer res pojavi redkeje in počasneje, se pa kljub temu lahko in ga je prav tako potrebno odstraniti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja